COLICĂ DE TREI LUNI

Așa zisa colică de trei luni la sugari este o problemă frecventă la aproape 35 % de sugari sănătoși între vârsta de 3 săptămâni și câteva luni, iari la cca 40 % de sugari reprezintă o problemă mai rară. Cauzele acesteia sunt mai multe și în mod frecvent este vorba de combinația unora dintre ele.

Totuși, utilizarea canulei rectale este indicată la înlăturarea celei mai frecvente dintre acestea, deci a situației, când gazele se acumulează în extremitatea terminală a intestinului, iar mușchiul constrictor, care închide tubul digestiv, nu vrea să dea drumul gazelor în afară, pentru că sistemul nervos, care răspunde de fapt de dirijarea procesului de degajare, nu este suficient de dezvoltat. După introducere, canula deschide calea de ieșire pentru gaze și degajează gazele acumulate, care provoacă problema.

Durerea cedează. Însă la ora actuală, cel mai mare dușman al canulelor rectale sunt temerile mămicilor, ca să nu se dezvolte reflexul condiționat nedorit de dejecție a scaunului la copil. După părerea tadițională a majorității pediatrilor de teren, tocmai introducerea frecventă a canulei rectale, sau chiar a capătului termometrului în funduleț, poate fi cauza dezvoltării reflexului.

Instagram

Produsele noastre sunt iubite de părinții și bebelușii din întreaga lume!

Îi ajutăm pe cei mai mici

Produsele noastre sunt proiectate pentru cei mai mici dintre noi.

În cea mai bună îngrijire

Echipa noastră este  alcătuită din doctori și profesionali experimentați.